Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 februarie 2019

kovesi.jpg

Laura Codruta Kovesi a fost votata si de Comisia LIBE a Parlamentului European, pentru functia de procuror-sef european
Laura Codruta Kovesi a fost votata si de Comisia LIBE a Parlamentului European, pentru functia de procuror-sef european

Laura Codruța Kovesi a fost votată și de Comisia LIBE a Parlamentului European. Ea va fi propunerea înaintată președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Decizia finală va fi una comună a legislativului comunitar și a Consiliului, pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit. Consiliul hotărăşte cu majoritate simplă.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeana ne avertizeaza din nou in ce priveste starea economiei. In traditionalul raport de iarna indica faptul ca Romania se confrunta cu dezechilibre macroeconomice. Recentele iniţiative legislative riscă să ameninţe funcţionarea normală a sectorului financiar. Bruxelles face referire la legea adoptată de Parlament care plafonează retroactiv dobânzile la creditele ipotecare, la controversata taxă pe activele bancare, calculata in functie de indicele ROBOR dar si la posibilitatea ca administratorii din Pilonul II de pensii sa iasa din tara.

Astazi la Hanoi, in capital Vietnamului s-a desfasurat prima zi a summitului dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean, al doilea summit intre statele Unite si Coreea de Nord.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 februarie 2019