Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Plasticul interzis la Festivalul Glastonbury 2019

glastonbury-afis.png

Glastonbury Festival
Glastonbury Festival
Image source: 
Sursa foto: Glastonbury Festival Facebook Page

Pentru prima dată, sticlele de unica folosință, fabricate din plastic, nu vor mai fi putea fi comercializate din acest an la Festivalul Glastonbury. Sticlele și paharele de unica folosință din plastic, nu vor fi acceptate nici în zonele de culise, producție, catering și dressing.

Greenpeace, partener al Festivalului Glastonbury, estimează că, la nivel global, 12,7 milioane de tone din plastic ajung aruncate în oceane. Greenpeace recomandă, pentru a evita poluarea cu plastic, reducerea consumului de produse alimentare ambalate în plastic și interzicerea paharelor și sticlelor de unica folosință, din plastic.

"Cu mai mult de un milion de sticle de plastic comercializate pe durata festivalului Glastonbury 2017, considerăm că oprirea comercializarii produselor ambalate în plastic, este singura cale de urmat." anunță organizatorii festivalului din Marea Britanie. Ei continuă: "Pentru cei care doresc să bea apă - ceea ce cu siguranță recomandăm! - încurajăm încă o dată toți participanții la festival să folosească o sticlă de apă reutilizabilă și să o reumple la oricare din sutele de robinete cu apa, gratuit, aflate pe teritoriul Festivalui Glastonbury."

De asemenea, organizatorii anunță triplarea numărul de chioșcuri WaterAid, de unde participantii iși pot reumple sticla. Apă potabilă gratuită va fi disponibilă de la toate barurile de pe site.

Între timp, băuturile răcoritoare și apa îmbuteliata va fi disponibilă în ambalaje de carton sau cutii de aluminiu. Cei care vin la Glastonbury 2019 nu vor fi împiedicați să intre cu sticle de plastic, participanții sunt încurajati să se alăture efortului organizatorilor și să reducă cantitatea de plastic cu care vin la festival.

Emily Eavis, co-organizator al Festivalului Glastonbury, spune: "Este foarte important pentru planeta noastră să reducem consumul de plastic și suntem încântați că, împreună, vom putea preveni utilizarea a peste un milion de sticle de plastic de unică folosință la Festival, anul acesta. Chiar sper că toți - de la spectator la headliner - vor pleca de la Glastonbury, constienți fiind că schimbările mici, de zi cu zi, pot aduce o schimbare reală."

Ediția 2019 a Glastonbury Festival se va desfăsura în perioada 26 - 30 Iunie 2019. Mai multe informații despre festival, aici.

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi-360