Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


„Michael Jackson - Live in Bucharest”, lansat pe YouTube

michaeljackson-dangeroustourpromowa.jpg

Michael Jackson "Dangerous Tour" 1992
Michael Jackson "Dangerous Tour" 1992
Image source: 
Michael Jackson "Dangerous Tour" 1992

Administratorii averii lui Michael Jackson au lansat duminică seară concertul „Live in Bucharest (The Dangerous Tour)” pe YouTube în acelaşi timp cu lansare anuntatului documentar „Leaving Neverland” al HBO. Concertul are o durată de două ore, la fel ca cele două părţi ale documentarului realizat de Dan Reed, în care artistul este acuzat de molestarea unor minori. Lansarea a fost anunţată le contul de Twitter al artistului. „Live in Bucharest” va fi disponibil pe YouTube pentru o perioadă limitată.

Toate concertele din turneul "Dangerous" au fost filmate, fiind transmise, sub forma unor episoade  de postul muzical MTV.  Concertul de la Bucureşti a fost filmat integral şi difuzat de postul HBO în întreaga lume. Momentul a fost unul definitoriu, fiind înregistrat cel mai mare rating din istoria televiziunii prin cablu, de 21.4 puncte. DVD-ul „Live in Bucharest: The Dangerous Tour“ a fost lansat pe piaţă pe 25 iulie 2005, având vânzări de peste un milion de exemplare în întreaga lume.

Luni seară, un alt concert Michael Jackson va fi lansat, „Live at Wembley Stadium”, în acelaşi timp HBO va lansa partea a doua a controversatului documentar.

Prin acestea, administratorii averii lui Michael Jackson încearcă să distragă atenţia de la documentarul care a avut premiera în Statele Unite duminică, la ora 20.00 (pe Coasta de Vest). În România, el va fi disponibil din 8 martie, pe HBO GO.

În documentarul „Leaving Neverland” se vorbeşte despre cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început - aparent - o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor. Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani. Robson, în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani. Mai multe amanunte despre documentarul HBO, aici.

Administratorii averii lui Michael Jackson au intentat în luna februarie un proces reţelei HBO, pe care o acuză că a încălcat o clauză de non-discreditare prin decizia de a difuza documentarul „Leaving Neverland”. Ei cer daune de 100 de milioane de dolari. Documentarul „Leaving Neverland” a avut premiera în ianuarie, la festivalul Sundance, şi s-a bucurat de critici favorabile.