Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 martie 2019

bani.jpg

 Noul indice ROBOR s-ar putea aplica şi creditelor în curs, nu doar celor noi, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului
Noul indice ROBOR s-ar putea aplica şi creditelor în curs, nu doar celor noi, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului

Guvernul promite schimbări în Ordonanța lăcomiei. Deputatul USR, Claudiu Năsui, a publicat scrisoarea prin care ministrul Finanţelor a solicitat agenţiei Standard&Poor’s amânarea deciziei privind perspectiva de rating a României. Potrivit documentului, executivul va modifica taxa pe care se pregătește s-o aplice băncilor, controversată pentru că este calculată în funcție de indicele ROBOR.

sumarul emisiunii 40 de minute 

”Alegerea unui procuror român pentru a conduce Parchetul European ar fi un simbol puternic”. Este titlul unui editorial aparut in cotidianul francez Le Monde. Este a doua mare publicație internațională, după Financial Times, care cere printr-un editorial asumat de redacție, numirea Laurei Codruta Kovesi ca procurer-sef european. Fosta sefa a DNA a ramas in cursa alaturi de francezul Jean Francois Bohnert.

Si..in curand toate blocurile din Capitala vor avea un regulament care stabileste normele traiului in comun…Cu o intarziere de aproape doua luni, autoritatile au publicat recent modelul documentului care va trebui respectat nu numai de proprietari ci si de chiriasi sau cei aflati in trecere prin imobilul respectiv.  Locatarii pot sesiza neregulile la presedintele asociatiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 martie 2019