Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bursa Africa-Europa dedicată muzicienilor de pe cele două continente

culture_0.jpg

Bursa Africa-Europa deschisă tuturor muzicienilor de pe cele două continente.
Image source: 
Delegatia Uniunii Europene la Uniunea Africana

Uniunea Europeană (UE) și Uniunea Africană (UA) au lansat un apel catre muzicienii din Africa și Europa, pentru participarea la o rezidență de muzică, de două săptămâni, în Addis Abeba, Etiopia. Este o invitație pentru a crea muzică originală, ținând cont de influențele și fuziunile actuale din Europa și Africa.

Din această rezidență va rezulta trei piese muzicale. Vor fi înregistrate și ambalate într-un EP, și apoi prezentate într-un concert în Addis Abeba, pe 9 mai de Ziua Europei. Concertul va fi, de asemenea, o bună ocazie ca muzicienii europeni și africani să-și prezinte repertoriul unui public nou.

În timpul celor două săptămâni, artiștii vor vizita școli de muzică din oraș pentru a susține, în fața studenților, câteva prezentări. Toată această experiență va fi filmată și transformată într-un scurt film documentar.

Muzicienii interesați pot aplica pentru această bursă, aici. Data limită pentru înscrieri, 7 martie. Cei care aplică, trebuie să fie rezidenți ai unui stat din Uniunea Africană (UA), sau dintr-o țară membră UE. Trebuie să aibă experiență în colaborari anterioare cu alți muzicieni, într-un context multicultural. Experiența în susținerea unor ateliere despre muzică, este un alt plus.

Rezidența va găzdui până la șase muzicieni din Africa și șase muzicieni europeni. Vor fi acoperite toate costurile muzicienilor acceptați în această rezidență, cum ar fi cazarea, cheltuielile de călătorie, mesele și asigurările. Proprietatea asupra produselor finite ale rezidenței, inclusiv drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală, va fi acordată UE. Rezidența se va încheia cu un onorariu acordat muzicienilor participanți.