Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 martie 2019

csm.jpg

Premierul Viorica Dancila anunta ca Guvernul a adoptat astazi propunerile de modificare a Ordonantei 7, desi CSM a dat aviz negativ
Premierul Viorica Dancila anunta ca Guvernul a adoptat astazi propunerile de modificare a Ordonantei 7, desi CSM a dat aviz negativ

Premierul Viorica Dăncilă anunță că Guvernul a adoptat astăzi propunerile de modificare a Ordonanței 7, deși CSM a dat aviz negativ iar magistrații au protestat masiv solicitând abrogarea acesteia.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Emanuel Macron si-a prezentat planurile pentru “Renașterea” Europei…O agenție europeană de protecție a democrațiilor, salariu minim european, Consiliu european de securitate internă… Sunt câteva propuneri lansate de președintele francez într-o scrisoare publicata în 22 de limbi, inclsuiv romana.. Ce reactii a starnit mesajul in Franta dar si la Bruxelles discutam in aceasta seara….

Iar fostul director general al companiilor Nissan şi Renault, Carlos Ghosn, va fi eliberat pe cauțiune după ce a petrecut mai mult de trei luni într-o închisoare japoneză. Procesul lui Ghosn este aşteptat să înceapă în cursul acestui an, în urma unor acuzații privind subevaluarea veniturile sale și abuz de poziția pe care a detinut-o. Ghosn neaga toate acuzatiile.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 martie 2019