Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dialog European, 8 martie 2019

tismaneanu.jpg

Politologul Vladimir Tismaneanu a fost invitatul emisiunii Dialog european
Sursa imaginii: 
Facebook / Vladimir Tismaneanu

”Cel mai mare adversar al vieții democratice din România este deznădejdea. Resemnarea cu status-quo-ul ( …) Suntem într-o stare de tumult politic și ca atare cred că, realmente România se află într-un moment de răscruce”, comenteaza politologul Vladimir Tismăneanu  evenimentele politice recente din România, invitatul emisiunii Dialog european.

Politologul consideră că grevele civice din ultima perioadă și resuscitarea opoziției politice sunt semne încurajatoare că lucrurile se vor schimba în bine în România, pentru că,  există un orizont de așteptare al clasei de mijloc, a tineretului, a intelectualității.

“Grevele civice vor fi frâne în încercarea guvernanților  actuali de a sta la putere orice s- ar întâmpla", mai spune Tismăneanu, pentru că, “cel mai mare adversar al vieții democratice din România este deznădejdea”.

Filosoful Gabriel Liiceanu dezmorteste spiritul civic si se alatura protestelor de solidaritate cu magistratii. “Nevoia de libertate ne împinge aici. Cine vrea să ia independența justiției vrea să ne fure libertatea. În final, se poate face cu fiecare ce se vrea. Cei care au trăit înainte de 90 știu ce vorbesc…”

Sabina Fati, redactor sef la Europa Libera, face o radiografie a mass media, de la televiziuni ale mogulilor controlati politic pina la cele citeva site/uri independente de stiri. Ea vorbeste la Dialog European despre campanile de dezimformare si mistificare a adevarului care, finalmente, se reflecta in votul alegatorilor…

 

Toate edițiile emisiunii Dialog Europeanhttps://www.rfi.ro/tag/dialog-european

(Ascultați emisiunea Dialog European, în fiecare vineri, de la 13.30 și în reluare sîmbătă după știrile orei 15.00,)

 
Emisiunea Dialog european din 8 martie 2019