Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 martie 2019

timmermans.jpg

Image source: 
gov.ro

Îngrijorat și dezamăgit de modificările aduse legilor justiției, numărul doi al Comisiei Europene, prim-vicepreședintele Frans Timmermans se întâlnește de la această oră cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria. Întrevederea vine în contextul protestelor fără precedent ale magistraților.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să promulge legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Intre timp, Consiliul Fiscal transmite ca bugetul de stat va înregistra în acest an, cel mai probabil, un deficit bugetar de peste 3,5% din PIB, dacă politicile Guvernului vor rămâne neschimbate. Si Ministerul Finantelor prognoza ca deficitul va urca la 2,76% ca urmare a cresterii alocațiilor copiilor.

Acordul Brexit negociat de premierul Theresa May cu oficialii Uniunii Europene și finalizat în decembrie anul trecut va fi supus din nou votului , maine, în Parlament. În cazul în care nici de această dată nu va fi adoptat, parlamentarii britanici vor fi chemați a doua zi, să decidă dacă vor o iesire din Uniune fără acord.

Iar elevii care incepand de astazi sustin simularea la evaluarea nationala, sunt indemnati la  boicot. Consiliul Național al Elevilor, le cere acestora  să nu scrie nimic și să dea foaia goală în semn de protest. „Metodele de evaluare din sistemul nostru de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale”, se arată într-un comunicat.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 11 martie 2019