Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Director British Council România: Universitățile din Marea Britanie așteaptă studenții români indiferent de evoluția Brexit-ului

nigel-bellingham.jpg

Nigel Bellingham, director British Council Romania

Regatul Unit este în topul preferințelor tinerilor români care vor să meargă la studii în străinătate. Ce se întâmplă cu cei 10.000 de tineri români care studiază în 120 de universități  din Regatul Unit, dar și cu cei care vor să aplice din toamnă în contextul incert al Brexit-ului am aflat de la Nigel Bellingham, directorul British Council România.

Pentru anul școlar 2019 – 2020, guvernul britanic a păstrat condițiile de înscriere la universitățile din Regatul Unit și a înghețat taxele la maximum 9250 de lire sterline pe an. Ele pot fi plătite printr-un împrumut educațional. Cum poate fi el accesat l-am întrebat pe Gabriel Ivan, coordonator de proiecte la British Council. În fine, cum se simte amenințarea Brexit-ului în mediul academic aflăm de la Diana Rotaru este doctorand la King’s College în Londra. E de doi ani în Marea Britanie şi a studiat neuroimagistica la Master. Diana spune că Brexit-ul nu este simțit ca o amenințare pentru studenţii din UE. Se gândește să rămână în Marea Britanie și după absolvire pentru că în țară nu ar putea profesa în specialitatea ei la nivelul de acolo.

 

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

 
Ascultă emisiunea Tânăr în Europa din 13 martie 2019