Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 martie 2019

theresa.jpg

Deputaţii britanici resping un Brexit fără acord, însă riscul unei rupturi brutale persista
Deputaţii britanici resping un Brexit fără acord, însă riscul unei rupturi brutale persista

Deputaţii britanici resping un Brexit fără acord, însă riscul unei rupturi brutale persistă. Cu 15 zile înaintea datei Brexitului, o moţiune guvernamentală urmează să fie dezbătută în Camera Comunelor, care propune o scurtă amânare a Brexitului, prevăzut la 29 martie, până la 30 iunie, dacă deputaţii aprobă acordul.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa ce au oficializat anuntul potrivit caruia moderatorul Rares Bogdan va deschide lista pentru  europarlamentare, liberalii isi prezinta sloganul pentru pentru scrutinul de la sfarsitul lunii mai: "România, în primul rând". Un sondaj comandat  de partid in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European arata ca PNL îi poziționează pe liberali peste PSD în preferințele alegătorilor.

Tot mai multe tari renunta la zborurile cu avioanele Boeing 737 MAX, dupa tragedia din Etiopia, inclusiv Statele Unite…La Bucuresti, ministrul Transporturilor spune ca cele 3 aeronave contractate de Romania, nici macar nu au fost construite. 

Iar Emmanuel Macron s-a evidentiat din nou pe plan internaţional printr-un discurs pronunţat la Nairobi, în Kenya, în materie de ecologie, deşi, în Franţa, patru organizaţii neguvernamentale dau statul în judecată pentru pasivitate în ce priveşte protecţia mediului înconjurător.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 martie 2019