Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 15 martie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Astazi pentru 15 minute, la ora 15, o parte din Romania s-a oprit! Sute de firme și mii de oameni din toate colțurile țării au susținut protestul pentru construirea de autostrăzi și si-au suspendat astazi activitatea. Simbolic, presedintele Klaus Iohannis le-a transmis protestatarilor ca este alaturi de ei. Liviu Dragnea s-a dezlanțuit la adresa omului de afaceri Ștefan Mandachi, initiatorul miscarii #sieu pe care l-a numit smecher.

sumarul emisiunii 40 de minute 

PNL este solidar cu protestul “15 minute”. Este declaratia presedintelui liberal, Ludovic Orban care crede ca PSD nu are interesul de a investi in infrastructura pentru ca mentinerea oamenilor in saracie mareste baza electorala a partidului. Presedintele partidului a explicat si de ce a fost ales jurnalistul Rares Bogdan in fruntea listei pentru europarlamentare.

Noua Zeelandă a fost pusă sub cel mai ridicat nivel de securitate.  Un atacator a ucis 49 de de oameni și a rănit peste 40 în timpul rugăciunilor de la două moschei din Christchurch, în cadrul celui mai grav incident de acest fel din istoria țării. Premierul a calificat atacul drept unul terorist. Cateva persoane  au fost arestate, dar se pare că Brenton Tarrant, un australian de 28 de ani, ar fi acționat singur.  El publicase anterior un ”manifest” în care acuza migranții că sunt ”invadatori”. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 martie 2019