Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 19 martie 2019

dezinfectant.jpg

Dezinfectanții neconformi au ajuns în peste 30 de spitale din toată țara, a anunțat ministrul Sănătății
Dezinfectanții neconformi au ajuns în peste 30 de spitale din toată țara, a anunțat ministrul Sănătății

Dezinfectanții neconformi au ajuns în peste 30 de spitale din toată țară, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a dat asigurări că nu a existat niciun pericol pentru pacienți, pentru că acele produse erau neconforme pentru fungi, nu pentru bacterii. Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara au dispus retragerea produselor neconforme rămase neutilizate.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un proiect de lege initiat de Liviu Dragnea si alti sase parlamentari PSD , prin care mii de hectare de padure vor intra in proprietatea bisericilor este contestat de sindicalistii din silvicultura. Acestia acuză PSD că vor să împroprietărească cultele cu terenuri forestiere pe care nu le-au avut în proprietate si considera ca prin aceasta initiativa partidul incearca sa cumpere sustinererea electorala a bisericilor.  

Un referendum pe tema justitiei concomitent cu alegerile europene din 26 mai ar fi necesar. Este opinia fostului ministru technocrat Raluca Pruna, pe fondul unor informatii potrivit carora seful statului ar pregati declansarea consultarii populare in aceeasi zi cu alegerile pentru PE.

Iar un proiect al Ministerului Energiei prevede ca toti consumatorii de energie, inclusiv cei casnici, ar putea plati facturi mai mari daca va fi implementat un mecanism de sprijin al investitorilor in  tehnologii cu emisii reduse de carbon. Schema se aplica si in alte tari dar trebuie dublata de un sistem regandit de protectie sociala, spune un fost ministru de resort.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 martie 2019