Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 25 martie 2019

fuad.jpg

Ambasadorul palestinian la București: Zero dialog cu guvernul și zero încredere dupa anuntul privind mutarea ambasadei la Ierusalim
Ambasadorul palestinian la București: Zero dialog cu guvernul și zero încredere dupa anuntul privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Zero dialog cu guvernul și zero încredere! Este mesajul ambasadorului palestinian la București, după afirmațiile premierului Dăncilă referitoare la mutarea ambasadei din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Fuad Kokaly susține că în spatele mutării ambasadei s-ar afla interese personale. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Forumul de Afaceri Romania-Iordania a fost anulat. Intreaga delegatie a Regatului Hasemit  si-a anulat vizita la Bucuresti dupa ce premierul Viorica Dancila a anuntat intentia guvernului de a muta ambasada Romaniei din Israel.

Președinte al Camerei Deputaților pentru o săptămână în locul lui Liviu Dragnea, Florin Iordache a sesizat Curtea Constituțională în privința unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Curtea Supremă în cazul completurilor specializate. Este exact temeiul pe care isi intemeiaza apararea avocatii liderului PSD, în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare.

Theresa May este sub o presiune enorma de a demisiona din fruntea guvernului de la Londra. Si le-a promis parlamentarilor conservatori care sunt în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană că va  face acest lucru daca vot vota acordul convenit de ea cu Bruxelles si respins déjà de doua ori de Camera Comunelor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 martie 2019