Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 martie 2019

justitie.jpg

Parlamentul a validat propunerile PSD pentru posturile de judecători la CCR: Gheorghe Stan și Cristian Deliorga
Parlamentul a validat propunerile PSD pentru posturile de judecători la CCR: Gheorghe Stan și Cristian Deliorga

Magistratii sunt in aceasta dupa-amiaza la consultari cu seful statului in ce priveste organizarea referendumului pe justitie concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European. Ieri a fost randul societatii civile. Centrul pentru Resurse Juridice anunta ca nu considera oportuna suprapunerea celor doua momente.

sumarul emisiunii 40 de minute 

O noua runda de negocieri esuata intre Parlamentul European si Consiliu pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruța Kovesi. Discutiile se impun pentru că in timp ce Parlamentul European a optat pentru fosta sefa a DNA, votul indicativ din Consiliu a fost favorabil candidatului francez, Jean – Francois Bohnert.

Un proiect de ordonanta de urgenta nemultumeste organizatiile de mediu. Ministerul Transporturilor propune un act normativ ce da practic unda verde construirii de autostrazi, drumuri de mare viteza sau cai ferate in ariile naturale protejate.   

Si….cazul copilului agresat de profesorul de religie in timpul orei pentru ca a refuzat sa se inchine a intrat in atentia Avocatului Poporului.  Organizatia Salvati Copiii care a facut sesizarea, vorbesc despre un abuz fizic şi emoţional şi cer autorităţilor să verifice dacă minorul este protejat cu adevărat, dar şi să monitorizeze derularea anchetei penale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 martie 2019