Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 28 martie 2019

Președintele Klaus Iohanis anunță referendum pentru Justiție. Voi convoca un referendum pentru 26 mai fiindcă aşa nu se mai poate, spune șeful statului. "Golăneala a întrecut orice limită!" mai  spune președintele. Șeful statului nu a anunțat însă și la ce întrebare vor răspunde cei care se vor prezenta la consultarea populară. De ce? vom încerca să aflăm de la politologul Ioan Stanomir.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 

PSD nu a invatat nimic din lecțiile istoriei, spune la RFI poetul Radu Vancu, membru al comunitatii Va vedem din Sibiu, dup ace social-democratii au anuntat sectii separate pentru referendumul pe justitie si alegerile europene din 26 mai.

Aflat în campanie electorală pentru ca partidul său să nu fie sancţionat la apropiatele alegeri locale, Recep Tayyep Erdogan, preşedintele Turciei, a anunţat că doreşte ca Sfânta Sofia, fostă bazilică, azi muzeu, să redevină moschee. O măsură ce riscă să provoace tensiuni cu Grecia şi agitaţie printre creştini.

 

Reacție dură a Institutului Elie Wiesel, după ce viceprimarul Capitalei a anunțat că ar vrea ca în oraș să fie ridicat un bust al mareșalului Ion Antonescu. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, pentru Newsweek România, că vrea să facă această propunere săptămâna viitoare, chiar dacă cei din Comisia Wiesel au stabilit că mareșalul Antonescu este responsabil pentru Holocaustul românesc. 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 28 martie 2019