Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 1 aprilie 2019

iohannis.jpg

Presedintele Klaus Iohannis anunta consultari cu Parlamentul pe tema referendumului
Presedintele Klaus Iohannis anunta consultari cu Parlamentul pe tema referendumului

Presedintele Klaus Iohannis anunta consultari cu Parlamentul pe tema referendumului. In paralel, seful statului avertizeaza Guvernul să nu emită OUG pe justiție și politică penală până la consultarea populara din 26 mai.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Mini-remanierea guvernamentală din Franţa, provocată de plecarea a trei miniştri, i-a dat ocazia preşedintelui să-i surprindă din nou pe comentatori. Emmanuel Macron a anunţat numirile aseara: doi foarte apropiaţi consilieri prezidenţiali şi o deputată liberală convinsă intră în guvernul de la Paris.

In Turcia au fost alegeri locale iar candidatii opozitiei conduc in cursa pentru cele mai mari trei orase, intre care si capitala- Ankara, Istanbul si Izmir. Cat ar putea cantari aceasta infrangere electorala pentru presedintele Erdogan discutam in aceasta seara.

Au fost alegeri prezidentiale in  Slovacia si Ucraina.  In ambele cazuri alegatorii au optat pentru candidati antisistem. O activista anticoruptie, cu zero experienta politica se instaleaza in cea mai inalta functie in stat la Bratislava. La Kiev s-au calificat pentru turul doi  un actor de comedie si actualul sef de stat Petro Poroshenko.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 aprilie 2019