Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 aprilie 2019

nato.png

Romania aniverseaza 15 ani de la aderarea la NATO
Romania aniverseaza 15 ani de la aderarea la NATO

Toți pentru unul și unul pentru toți! Este mesajul transmis presedintelui Klaus Iohannis de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia aniversării a 15 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică.  În paralel, la Washington, Donald Trump, cel care a criticat în repetate rânduri aliații pentru că nu-și majorează bugetul militar, dă startul celei de-a 70-a aniversări a NATO și îl primeşte în această după-amiază pe secretarul general al Alianţei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Vom avea o ședință a Consiliului de Administratie și vom trimite Parlamentului poziția BNR cu privire la repatrierea aurului. Este declaratia guvernatorului BNR Mugur Isărescu dupa ce  ieri proiectul PSD pentru repatrierea aurului a fost votat în Senat.

Judecătorul Curții Supreme din Venezuela a cerut  legislatorilor să îi retragă imunitatea lui Juan Guaido, liderul opoziției, pentru a putea înainta procesul de condamnare al acestuia. Condamnarea ar fi urmarea unor presupuse încălcări ale legii de către acesta, în încercarea sa de a-l îndepărta pe președintele in functie Nicolas Maduro. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 aprilie 2019