Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 3 aprilie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Avertizez Guvernul român să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar. Dacă există vreun motiv să reacționăm imediat, o să o facem în câteva zile. Este steagul roșu ridicat de numărul doi al CE, Frans Timmermans în ziua în care colegiul comisarilor europeni a luat în discuție, în premieră, statul de drept din România iar la București, PSD face presiuni ca în ședința de guvern, începută de două ore, să fie adoptată ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor Penale.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sunt informatii neoficiale care indica faptul ca social-democrații pun presiune pe ministrul Justitiei și îl amenință cu remanierea dacă nu semnează ordonanțele, pe care Tudorel Toader le-ar vrea amanate. Ministrul Justiției care a raspuns criticilor Bruxellesului. Formulez o simplă și respectuoasă solicitare, să ne respectăm competențele, demnitatea și specificul național.  

Președintele Senatului ii cere sefului statului să semneze „urgent” revocarea din funcția de procuror-general al lui Augustin Lazar. Solicitarea vine dupa controversele din ultimele zile privind  activitatea lui Lazar inainte de 89. Site-ul Luju.ro a vehiculat  ideea că procurorul general ar fi făcut poliție politică.

Preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika a demisionat ca urmare a protestelor de stradă care durează de mai multe săptămâni. Bouteflika, aflat la putere de 20 de ani, renunţase deja la candidatura pentru al cincilea mandat, dată fiind opoziţia crecândă faţă de administraţia sa.

Iar Parlamentul i-a ridicat imunitatea presedintelui autoproclamat al Venezuelei, Juan Guaido și a permis punerea sa sub urmărire penală, pentru uzurpare de functie. Liderul opozitiei se teme acum ca ar putea fi arestat de fidelii regimului Maduro.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 aprilie 2019