Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 aprilie 2019

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Presedintele  Klaus Iohannis a anunțat cele doua intrebari pentru referendumul pe justitie, care va fi organizat in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European! : interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de ordonanțe de urgență pentru infracțiuni.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Reprezentanţi ai magistraţilor români sunt astazi la Bruxelles, pentru întâlniri cu oficialii europeni pe tema situaţiei din justiţie. Demersul magistraţilor români are loc la o zi după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani şi ambasadele a 12 state, printre care Franţa, Germania si SUA, au criticat situţia justiţiei, si intentia Guvernului de a modifica legislatia penala prin ordonante de urgenta.

A esuat si a treia  rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliu pentru desemnarea  procurorului-şef al Parchetului European, functie pentru care candideaza si Laura Codruta Kovesi. Aceasta este sustinuta de legislativul comunitar in timp ce preferinta Consiliului este pentru contracandidatul francez Jean Francois Bonhert.

Si…guvernul se pregătește să reintroducă coplata serviciilor medicale, prin Ordonanță de Urgență. Ministrul Sorina Pintea spune că introducerea coplății nu vizează spitalele publice: Pacienții care se tratează la privat vor plăti diferența dintre tariful decontat de CNAS și costul real al serviciului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 aprilie 2019