Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 aprilie 2019

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a avertizat pe Tudorel Toader că nu mai poate continua aşa, anunţând de luni bune ordonanţe, dar fără să facă nimic. Liderul PSD a spus că decizia legată de ministrul Justiţiei stă la mâna premierului. Ce mesaj transmite liderul PD, l-am intrebat pe jurnalistul Ion M Ioniță împreună cu care am analizat declarațiile de astăzi dar încercăm să aflăm și ce va urma.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul European a validat un proiect legislativ ce condiţionează acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept şi de combaterea fraudelor şi a corupţiei.  La RFI, Bianca Toma, director de programe la Centrul Român de Politici Europene, explică de ce acest mecanism este binevenit, dar și cum ar putea el afecta în mod drastic România.

Rwuanda comemorează în acest week-end 25 de ani de la genocidul dus împotriva populaţiei de etnie tutsi.
Începând cu 7 aprilie 1994, timp de 3 luni, la iniţiativa regimului extremist de etnie hutu, între 800 de mii şi un milion de persoane au fost masacrate.
Ceremonii se vor derula în capitala Kigali, în prezenţa a numeroşi şefi de stat şi diplomaţi.
Franţa, acuzată ani de-a rândul de implicare activă în genocid, nu va fi reprezentată de preşedintele Emmanuel Macron. La Paris, acesta a decis crearea unui grup de experţi care să stabilească rolul exact la Franţei în acest conflict.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

40 de minute, vineri, 5 aprilie
283