Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ne pregătim de Agraria 25

agraria_2.jpg

Anul acesta se va vorbi foarte mult de digitalizare, inclusiv în zootehnie, și agricultură inteligentă
Anul acesta se va vorbi foarte mult de digitalizare, inclusiv în zootehnie, și agricultură inteligentă
Sursa imaginii: 
rfi

Fermierii din România nu mai scapă de problemele legate de viitoarea finanțare europeană în loc să își vadă de lucrările din această perioadă. Deocamdată scapă de plafonare, gândită pentru marile exploatații agricole.

Rămân însă o mulțime de alte necunoscute, și asta pentru că o nouă Politică Agricolă Comună este departe de a fi definitivată. Toată lumea se așteaptă la o înăsprire a condițiilor care să ducă în final la o agricultură ”mai verde”, cu mai puține substanțe chimice folosite. Iar dincolo de intențiile anunțate de Comisia Europeană, stă presiunea permanentă pe care o exercită organizațiile care militează pentru păstrarea unui mediu cât mai curat, după cum aflăm de la corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghișan.

Doar că dincolo de toate neajunsurile, prezente sau potențiale, fermierii, cel puțin cei din Transilvania, se pregătesc de Agraria, târgul de la Jucu, de lângă Cluj. De 25 de ani, deci vorbim de o ediție aniversară, organizatorii – DLG InterMarketing, se străduiesc să aducă noutățile și să explice tendințele care ar urma să le ușureze viața agricultorilor. Anul acesta se va vorbi foarte mult de digitalizare, inclusiv în zootehnie, și agricultură inteligentă.

În studioul emisiunii Rural vin, din partea DLG InterMarketing, Raluca Mareș și Cristian Partal.

 

Toate edițiile emisiunii Ruralhttps://www.rfi.ro/tag/rural

 
Ascultă emisiunea Rural din 01 aprilie 2019