Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 aprilie 2019

revolutia.jpg

Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată
Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată

Dosarul Revoluţiei, în care fostul presedinte Ion Iliescu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii, a fost trimis în judecata.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Oficial nu s-a dat startul campaniei electorale oentru alegerile europarlamentare dar batalia intre partide este in toi. Bannere impanzesc tot orasul. Mesajele sunt fie nationaliste , in cazul partidelor mari, ori anti-coruptie in cazul Aliantei USR-PLUS. Lipsesc exact temele de interes european. Discutam despre asta in 40 de minute.

25 de ani de la genocidul din Rwanda. Între 500.000 și 1.000.000 de persoane au fost ucise, majoritatea aparținând minorității Tutsi, la ordinul unor membri ai guvernului, aparținând grupului etnic majoritar Hutu. Parisul, acuzat ani de-a rândul de implicare activă în genocid, a decis crearea unui grup de experţi care să stabilească rolul exact al Franţei în acest conflict.

În Franţa, unde a sosit ora bilanţului după două luni de dezbateri legate de criza “vestelor galbene”. Premierul Edouard Philippe a prezentat primele concluzii în faţa a 500 de responsabili politici şi sociali reuniti la Grand Palais.  Va dam detaliile in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 aprilie 2019