Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 9 aprilie 2019

augustin.jpg

Augustin Lazar: Nu sunt agent al fostei Securitati
Augustin Lazar: Nu sunt agent al fostei Securitati

Nu sunt agent al fostei Securități. Sunt primele declarații ale lui Augustin Lazar după acuzațiile apărute săptămâna trecută la adresa sa, potrivit cărora procurorul general ar fi refuzat eliberarea unui disident în anii 80.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Nu am discutat despre demisie! Este declaratia lui Tudorel Toader dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila. Maine ar trebui dezbatuta si votata si motiunea simpla a Opozitiei impotriva ministrului Justitiei. Toader este luat in vizor si de Liviu Dragnea care insista pentru demiterea sa din Guvern pentru ca nu vrea sa semneze ordonantele de urgenta care modifica legislatia penala. 

Sunt alegeri legislative în Israel. Intr-un context complicat, pentru ca la finalul lunii februarie, a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupție, premierul Benjamin Netanyahu, liderul Partidului Likud de dreapta, încearcă să obţină al cincilea mandat. Nicio formatiune nu a câştigat vreodată majoritatea în Parlamentul israelian, aşa că vor incepe imediat  negocierile pentru crearea unei coaliţii de guvernare.

Iar Theresa May este azi la Paris și la Berlin să ceară susținere pentru amânarea Brexit! Se intampla asta cu o zi inaintea summitului extraordinar convocat de președintele Consiliului European, Donald Tusk.  Cei 27 trebuie sa decida in unanimitate daca amana, din nou, iesirea Regatului Unit din clubul comunitar.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 aprilie 2019