Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tana Foarfă, director Europuls: Forumul Eurosfat aduce la București ​pentru prima oară în România partidele politice europene 

tana-alexandra-foarfa.jpg

Tana Alexandra Foarfă
Tana Alexandra Foarfă

Cu alegerile europarlamentare care bat la ușă și un sondaj care arată că doar 1 din 4 români declară că vor merge pe 26 mai la vot, vorbim azi la Tânăr în Europa despre motivație și mobilizare. 

Comentăm cu directoarea Europuls Tana Foarfă modul în care sunt pregătite partidele pentru europarlamentare, sloganurile naționaliste pe care le folosesc în campania pentru Parlamentul European și ce se va întâmpla mâine și vineri la Forumul Eurosfat organizat de Europuls la București. 

La Tânăr în Europa abordăm și problematica romilor. 12 milioane trăiesc în Uniunea Europeană într-un moment în care blocul comunitar își arată limitele și incapacitatea instituțională de a gestiona problema integrării lor. O spune europarlamentarul Cătălin Ivan care consideră că prioritatea României și a statelor UE trebuie să fie soluționarea vechilor crize de pe continent, înainte de a da naștere altora. La RFI el critică Bucureștiul pentru că a semnat un acord prin care se angajează să primească și să integreze fluxuri mari de imigranți din Asia sau Orientul Mijlociu.

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europahttps://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

Ascultă emisiunea Tânăr în Europa din 10 aprilie
590