Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A-C Leonte: "Suntem într-un mare vis cu toții, măcar cât suntem aici, să facem să fie un vis frumos."

acleonte.jpg

A-C Leonte
A-C Leonte
Sursa imaginii: 
Pagina de Facebook A-C Leonte

Ana Cristina Leonte este considerată că fiind, una dintre cele mai bune voci feminine românești, reprezentând atât scenă de jazz românească, cât și zona muzicală underground. A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția să că artist și că muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, a cappella, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz. Astăzi A-C Leonte ne prezintă noul album, "Dream House".

"Begining to see the light", de pe al doilea album "Angel minus Wings".

A fost mai întâi albumul "Secret Lover". Apoi,  2016 și al doilea disc, "Angel minus Wings". De atunci așteptam cu  temperată răbdare un nou produs. "Da, e gata! În urmă cu doi ani am cântat pentru prima dată o parte dintre piesele acestui album. Albumul a fost înregistrat în toamna anului 2017."

A-C Leonte, adică toboșarul și producătorul Tavi Scurtu, suflătorul Alexandru Arcuș, pianistul Albert Tajti, basistul Michael Acker și, evident, Ana Cristina Leonte. O mană de oameni ce explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor.

"Adevărul este că lucrurile au decurs destul de natural. Dacă primul album este rezultatul unui combo de jazz, ceva mai tradițional. Apoi a urmat albumul de duo cu Tavi Scurtu, care a fost la polul opus, într-un ambalaj mai mult electronic. Acum, practic, s-a creat o sinteză între cele două." "

"Noi am dus puțin muzica spre zona electronică și apoi am desfășurat-o în varianta live, păstrând aceste rădăcini de jazz care sunt reflectate prin improvizație, acum reflectate pe acest album."

"Suntem într-un mare vis cu toții, măcar cât suntem aici, să facem să fie un vis frumos, cam despre asta-i vorba. Albumul are însă multe mesaje, merge un pic mai profund. Dacă în "Secret Lover", era mai mult despre iubire, pe genul romance, acest album e ca un film psihologic."

Albumul "Dream House" este prezentat în această perioada prin mai multe concerte, pe 13 aprilie A-C Leonte va cânta la Grădina Eden, apoi concertele de lansare sunt programate la Centrul Replika pe 19 și 20 aprilie. Pentru concertele de la Replika, participarea se face doar pe bază de înscriere (din timp) pe adresa de mail: [email protected]

Mai jos, interviul acordat programului RFI360, despre albumul A-C Leonte "Dream House", invitați în studioul RFI România fiind Ana Cristina Leonte și Albert Tajti.

 

Alte ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi-360