Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Socialiștii europeni îngheață relațiile cu PSD. Negruțiu: Un semnal foarte neplăcut pentru PSD

Socialisti europeni ingheata relatii PSD Negrutiu.jpg

Liviu Dragnea, izolat de socialiștii europeni? (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea, izolat de socialiștii europeni? (Sursa foto: site PSD)

Relațiile Partidului Socialiștilor Europeni cu PSD sunt înghețate. O spune liderul formațiunii, Serghei Stanișev, care arată într-un comunicat de presă că Executivul român trebuie să clarifice angajamentul față de statul de drept și să urmeze recomandările Comisiei Europene în privința justiției. O decizie în privința PSD va fi luată în luna iunie.

Jurnalistul Republica.ro Florin Negruțiu spune la RFI că semnalul dat de socialiștii europeni în privința PSD este unul serios: ”Este un semnal pentru PSD în primul rând foarte neplăcut. Pentru România este un semnal deosebit de prost că partidul aflat la guvernare nu își mai găsește locul printre partidele cu tradiție în politica europeană și este cumva o confirmare a faptului că guvernarea de la București se duce în zona aceasta a formațiunilor populiste, care prind voce, prind cheag în Europa”.

El subliniază că ”Liviu Dragnea urmează o tendință a suveranismului european, dar fără ideologie, este foarte important de menționat lucrul ăsta. La PSD și la Liviu Dragnea în special nu este o ideologie antieuropeană. Singura preocupare a lui Liviu Dragnea a fost să-și rezolve situația penală, iar pentru asta a fost în stare să deturneze o țară, preț de doi ani și jumătate, de la drumul ei european”.

 

Toate edițiile rubricii Actualitatea de Prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Florin Negruțiu, despre CCR, referendum, PSD și socialiștii europeni