Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 aprilie 2019

Socialistii europeni ingheata relatiile cu PSD, până la alegerile europarlamentare

Socialiștii europeni îngheață relațiile cu PSD, până la alegerile europarlamentare. Liderul formațiunii, Serghei Stanisev, consideră că Executivul român trebuie să clarifice angajamentul față de statul de drept și să urmeze recomandările Comisiei Europene în privința justiției.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat la Ambasada Ecuadorului din Londra. Assange și-a petrecut ultimii șapte ani în interiorul misiunii diplomatice, unde primise azil politic pentru a evita extrădarea în Suedia într-un dosar în care era acuzat de hărțuire sexuală. Arestarea sa s-a produs pentru ca Ecuador a decis să nu îi mai acorde azil politic.

Brexitul a fost amânat până pe 31 octombrie, iar Donald Tusk avertizează Marea Britanie să nu „irosească” acest timp. Daca Theresa May va obtine susţinerea Camerei Comunelor pentru acordul Brexitului,  Regatul poate parasi Uniunea chiar mai devreme.  

Iar in India, aproape un miliard de oameni vor vota în următoarele şase săptămâni pentru a decide soarta actualului premier. Scrutinul este perceput  ca un referendum asupra mandatului lui Narendra Modi, un hindus naţionalist înverşunat care a câştigat alegerile convingător acum cinci ani şi a fost primul lider ce a format un guvern majoritar în ultimii zeci de ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 aprilie 2019