Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 aprilie 2019

Președintele Iohannis  acuza PSD că se folosește de „năcazul foștilor deținuți politici” pentru a-și justifica asaltul la adresa Justiției. Șeful statului a făcut acestă declarație la finalul consultărilor de la Cotroceni cu delegația social-democrata, din care au făcut parte doi foști deținuți la Aiud. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Justiţiei reia, începând de astazi, procedura de selecţie în vederea numirii unui procuror general, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi la prima procedură nu a fost declarat admis. Augustin Lazar se afla printre acestia. Un interviu cu actualul procuror general in aceasta seara.

Arestarea lui Julian Assange,  la cererea autorităților americane, crează un precedent periculos pentru că indică faptul că orice jurnalist poate fi extrădat pentru a fi urmărit penal în Statele Unite. Este declaratia unei avocate care il consiliaza pe  fondatorul Wikileaks. Assange se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente clasificate ale autorităților americane privind conflictele din Afganistan și Irak.

Situaţia în Sudan rămâne tensionată, după ce protestatarii au sfidat interdicţia armatei de a ieşi pe străzi în timpul nopţii. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca cei care au preluat puterea dupa inlaturarea preşedintelui Omar al-Bashir fac parte din acelaşi regim.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute