Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 16 aprilie 2019

rosace.jpg

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident și nu există niciun semn care să arate că focul a fost pus intentionat.
Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident și nu există niciun semn care să arate că focul a fost pus intentionat.

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident și nu există niciun semn care să arate că focul a fost pus intentionat. Este declaratia procurorului Parisului. Cinci companii lucrau la renovarea catedralei, iar angajații sunt audiați. Presedintele Emmanuel Macron a anunțat organizarea unei strângeri de fonduri pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris. Deja două dintre cele mai bogate familii din Franța, au anunțat deja că vor dona impreuna 300 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Comisia Iordache se reunește astăzi si vrea să treacă prin procedură de urgență în Parlament modificarea codurilor penale. Noua strategie a PSD vine în contextul în care intentia lui Liviu Dragnea de a trece prin Ordonanță de Urgență contestatele modificări la Codurile penale a esuat. Pe de alta parte, conducerea PSD se reuneste maine  în ședința Comitetului Executiv, unde ar urma să se voteze pentru înlocuirea ministrului Justiției, Tudorel Toader, acuzat tocmai de faptul că nu a adoptat modificarea Codurilor prin OUG.

Noul indice ROBOR s-ar putea aplica şi creditelor în curs, nu doar celor noi - așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului. Amendamentul formulat de senatorul ALDE Daniel Zamfir a primit unda verde in Comisia Economică din Senat deşi băncile s-au opus vehement. Propunerea urmează să ajungă pentru vot în plenul camerei superioare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 aprilie 2019