
Emisiunile RFI RO
Protest după protest al transportatorilor. Dar drumurile?
taxi_1_wikimedia.jpg

Transportatorii cer iar Executivului să ia măsuri pentru interzicerea a ceea ce ei numesc ”piraterie” şi să excludă ”falşii transportatori de pe drumuri”. Ei vizează mai ales pe cei care folosesc aplicații de tip ride sharing, așa cum sunt Bolt și Uber.
De partea sa, compania Uber România a precizat că îşi doreşte să colaboreze cu industria de taxi. ”De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră. Însă nu vom fi niciodată de acord cu patronatele care se opun tehnologiei şi dreptului consumatorilor de a alege”, au subliniat oficialii Uber România, într-o declaraţie de presă.
Dincolo de astfel de acțiuni, extreme de vizibile, rămâne starea precară a infrastructurii din România. În ciuda tuturor promisiunilor venite dinspre lumea politică, România rămâne pe mai departe țara europeană cu cei mai mulți morți pe șosele (având în vedere raportul dintre numărul de victime şi populaţia totală), cu o prea puțin dezvoltată rețea de transport și fără autostrăzi care să lege un capăt al țării de altul.
Și chiar dacă actualul ministru al transporturilor tot bate șantierele și amenință cu rezilierea contractelor pentru întârzieri, o adevărată rețea de transport la nivel național nu va fi terminată decât în câteva decenii, spune la RFI Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructură.
Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz