Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 aprilie 2019

PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel Toader si il propune pe Eugen Nicolicea in fruntea ministerului justitiei. Social-democratii sunt nemultumiti de faptul ca Toder nu a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale, care l-ar fi scăpat pe Liviu Dragnea de dosarele penale.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Radu Filipescu a anunţat  că se autosuspendă din Grupul pentru Dialog Social, dupa ce ONG-ul  a hotarat sa-l premieze pe Augustin Lazar, in ciuda controverselor din ultima perioada. Procurorul general a fost acuzat ca inainte de 89 a refuzat eliberarea unui dizident. ”Augustin Lazăr nu a fost un torţionar, dar totuşi a avut un rol în funcţia de tânăr procuror care nu poate fi neglijat”, susţine Filipescu. Un interviu in aceasta seara.

Dupa decesul tragic al unui copil de trei ani cazut in fosa septica a unei scoli dintr-o comuna ieseana,  Coaliţia pentru Educaţie solicita reorganizarea activităţii în toate şcolile şi grădiniţele care au probleme cu unitatile sanitare. Presedinta colaitiei, Daniel Viosoianu, ne prezinta toate argumentele….

Iar Emmanuel Macron vrea să reconstruiască „în cinci ani” Catedrala Notre-Dame. Intre timp, Premierul francez anunta lansarea unui "concurs internațional de arhitectură pentru reconstrucția săgeții" lacasului de cult.

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 aprilie 2019