Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Oșlobanu (Club Control): "Sperăm să vedem cât mai multe proiecte muzicale franceze."

Muzicianul francez  Theo Lawrance și Florin Oslobanu de la Club Control

Țara noastră a devenit gazda pentru Sezonul România - Franța. Până pe 14 iulie, evenimentele din cadrul sezonului vor fi organizate în 57 de localități din România. În programele speciale dedicate deschiderii Sezonului România - Franța, realizate de RFI România la Muzeul Național de Artă al României, Valentin Panduru a vorbit cu muzicianul francez care concertează pentru prima dată la Bucuresti, Theo Lawrance, și Florin Oșlobanu de la Club Control, spațiu gazdă al primelor concerte din Sezonul România - Franța.

Theo Lawrance este artistul care a găsit combinația perfectă între înfluențele blues și vocea ce amintește de rock & roll, și soul, totul ambalat într-un southern rock a la Black Keys, executat precis și seducator. Mai multe amanunte în interviul realizat de Valentin Panduru cu Theo Lawrance și din partea Club Control, Florin Oșlobanu.

 

 

Florin Oșlobanu a făcut un lucru pe care nu il fac foarte mulți oameni ce au un club în cel mai important oraș din România. S-a documentat pentru a putea aduce muzica franceză în România. "În primul rând am mers în Franța știind că vom fi invitați în sezonul România- Franța, Franța – România. Am fost foarte plăcut surprins că atât partea română care se ocupă de organizarea sezonului, cât și partea franceză am găsit foarte multă preocupare pentru muzica nouă, pentru muzica tânără. În același timp, m-am gândit că în 11 ani la club am avut sute de concerte cu trupe din afară, dar foarte puține franceze. Când am fost în Franța la biroul de export am pus întrebarea asta. Acolo am descoperit foarte multe trupe noi, o mișcare nouă foarte puternică după părerea mea. Mi-a plăcut foarte mult. I-am văzut live pe Theo Lawrence and the Hearts, și pe Malik Djoudi care va cânta duminică la Control."

 

 

Florin Oșlobanu: "M-am întâlnit cu mai multă lume și a început să îmi placă foarte mult noul val francez. Pentru Theo Lawrence avusesem un contact cu o agenție în primăvara anului trecut. Nu s-a întâmplat. Acum a venit momentul potrivit. Nu e greu. Lucrăm de 11 ani cu agenții, cu bookeri. Reușim să ajungem la artiști. Important e să poată ei să vină în România. În Franța cu siguranță este o piață. Foarte importantă în momentul acesta este deschiderea pe care o arată Franța. Așa cum am spus mai devreme, întrebarea mea a fost de ce nu prea ajung artiști francezi noi în România. Răspunsul celor de la biroul de export a fost că până recent Franța era o piață care nu simțea nevoia să iasă în afară. Acum, ținând cont de noua paradigma muzicală, în care se vând mai puține albume fizice, și pentru ei e o nevoie de deschidere. Sperăm să vedem cât mai multe proiecte franceze aici. Noi ne-am propus ca din toamnă să facem o serie de cel puțin un concert pe lună cu trupe din Franța."

Primul concert din Sezonul România - Franta este susținut de Theo Lawrence, în Club Control. Duminică vor fi alte două trupe noi franceze, Grand Blanc și Malik Djoudi. Iar Luni va fi un concert care intră în seria noastră de jazz nouveau, Guillaume Perret, saxofonist, cu band-ul lui.