Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 aprilie 2019

000_1ft5y7_0.jpg

Cadavru adus la morga spitalului din Batticaloa, în estul insulei Sri Lanka, 21 aprilie 2019.
Cadavru adus la morga spitalului din Batticaloa, în estul insulei Sri Lanka, 21 aprilie 2019.
Sursa imaginii: 
LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

13 suspecţi au fost arestaţi in legatura cu atacurile din Sri Lanka. Teroriştii Stat Islamic au revendicat masacrul. Aproape 300 de oameni au fost ucişi si peste 500 raniti în mai multe atentate care au vizat biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Presedintele Ucrainei pentru urmatorii 5 ani va fi un actor de comedie, fara nici un pic de experienta politica. Vladimir Zelenski, cu 73% din voturi inregistreaza o victorie zdrobitoare. Vine o prima reactie de la Rusia. Premierul rus apreciaza că Moscova are „o şansă” de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Ucraina după alegerea noului lider de la Kiev….

In tara, incă un deputat PSD trece în tabăra lui lui Victor Ponta. Totul se intampla în contextul în care Coaliția PSD-ALDE ia în calcul posibilitatea de a valida în Parlament reorganizarea Guvernului.  Surse social democrate au declarat pentru Hotnews  că, în acest moment, există riscul să nu se stranga voturile necesare pentru trecerea reorganizării guvernamentale prin Parlament.

Iar Primăria Captalei susține că nu a oprit finanțarea singurului centru de găzduire a victimelor violenței  domestice, deschis non-stop în București si precizeaza ca este vorba despre expirarea unui acord care a fost încheiat pe durată determinată.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 aprilie 2019