Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 23 aprilie 2019

iohannis_poza.jpg

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele respinge toate cele trei propuneri de ministri inaintate de premier si evident demisiile titularilor, inclusiv cea a lui Tudorel Toader din fruntea ministerului Justitiei. Coalitia s-a intrunit intr-o sedinta de urgenta dupa refuzul presedintelui.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un nou caz de meningita, daca se va confirma va fi al treilea. O adolescentă din Vaslui este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în stare foarte gravă. Vorbim in 40 de minute cu presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila despre simptomele bolii  si momentul in care trebuie sa ne prezentam urgent la medic…

Indicele ROBOR a fost manipulat. Este concluzia Comisii economice a Senatului, care propune demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, și sancționarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere al BNR. Ce raspunde Banca Nationala  aflam de la purtatorul de cuvant al institutiei, Dan Suciu.

Donald Trump anunță că toate țările care importă petrol din Iran vor fi supuse sancțiunilor americane. Scopul acestei decizii este să aducă exporturile Teheranului la zero, pentru a lăsa regimul fără principala sursă de venit. Seful diplomatiei americane sustine că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au fost de acord să compenseze cantitatea necesară pentru piețe.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 aprilie 2019