Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bogdan Chirițoiu : nu cred că e bine pentru economie dar ”nici foarte inteligent” să se decredibilizeze Consiliul Concurenței

bani-50-lei_1-605x454.jpg

Auditul efectuat de Curtea de Contruri asupra cheltuielilor statului în perioada pandemiei a scos la iveală prejudicii uriașe.
Auditul efectuat de Curtea de Contruri asupra cheltuielilor statului în perioada pandemiei a scos la iveală prejudicii uriașe.
Sursa imaginii: 
RFI România/arhivă

Presupusa manipulare a ROBOR din 2008 nu are legătură cu ultimele fluctuații ale indicelui în funcție de care se calculează abia din 2010 și dobânzile la creditele în lei ale românilor...Iată ce spune la RFI președintele Consiliului Concurenței. Bogdan Chirițoiu, acuzat de comisia economică a Senatului că ar fi protejat cu rea credință băncile într-o investigație privind criza din 2008. Chirițoiu spune că a anchetarea unor dosare de acum zece ani, închise chiar de Comisia Europeană, nu este ”foarte inteligent” și nu face bine nici economiei.   

 

De asemenea, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, spune că nu înțelege miza politică a schimbării sale din funcție, în condițiile în care mandatul său mai are mai puțin de un an până să se încheie. Reacția vine după ce președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a solicitat demiterea lui Chirițoiu pe care îl acuză că ar fi închis ochii la tentativa băncilor de a manipula ROBOR. Aceasta nu a existat și Comisia Europeană a confirmat acest lucru. Tot Comisia Europeană consideră că respectarea regulilor de piață și a principiilor concurenței e vitală și de aceea, Bruxellesul vrea ca organismele care monitorizează respectarea acestora să fie independente, să nu fie supuse presiunilor de niciun fel, a mai spus șeful concurenței. Ascultați interviul integral...

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu, invitatul zilei la RFI.