Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 aprilie 2019

Codurile Penale, modificate de Parlament (Sursa foto: pixabay)

Vot final in Camera Deputatilor pe poiectele de modificare a Codurilor penale. Opoziţia anunţă că va sesiza din nou la Curtea Constituțională si acuză că toate modificările au fost făcute pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de închisoare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In calitate de cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul prin care care BNR trebuie să aducă în ţară rezerva de aur, iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae. Se intampla asta fara un aviz , obligatoriu, din partea Bancii Centrale Europene si in lipsa unui punct de vedere al Bancii Nationale…Despre riscuri si beneficii discutam in aceasta seara…

Au fost percheziţii la Academia de Poliţie, un ofiţer al acestei instituţii fiind suspectat că i-ar fi trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei Emilia Şercan…..Si locuinta barbatului a fost perchezitionata, el a fost  retinut in Slatina si urmeaza sa fie adus la Bucuresti pentru audieri.

Iar Franţa comemorează pentru prima dată, oficial, genocidul armean. Ceea ce a fost o promisiune făcută de Emmanul Macron in campania electorala a devenit realitate. Franţa a recunoscut încă din 2001 genocidul armean, ceea ce a suscitat încă de pe atunci reacţiile vehemente de protest ale Turciei. Si acum Ankara a lansat avertismente….discutam pe larg.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 aprilie 2019