Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iulian Fota: Toți liderii europeni au spus, într-o singură voce, că nu există alternativă la Uniunea Europeană

flota_vlad.jpg

Iulian Fota, analist de politică externă și fost consilier prezidențial, în dialog cu Ovidiu Nahoi
Sursa imaginii: 
RFI România

"Declarația de la Sibiu" este doar începutul unei discuții care va fi finalizată doar după ce vom ști clar cine conduce Comisia Europeană și Consiliul European, cine sunt comisarii și care va fi influența populiștilor și demagogilor care vor prinde loc în Parlamentul European, spune la RFI,Iulian Fota, analist de politică externă și fost consilier prezidențial. 

Potrivit lui Iulian Fota, abia după ce toate aceste lucruri se vor clarifica, și aceste clarificări încep cu 27 mai, prima zi după alegerile europarlamanetare, vom putea spune mai exact cam care va fi agenda Uniunii Europene  în intervalul deja mult discutat, 2019-2024.
“Toți liderii europeni au spus din nou, apăsat, într-o singură voce, că nu există alternativă la Uniunea Europeană. Cum se va manifesta UE, este o altă discuție. Dar eu cred că acesta este elementul principal al acestui summit. La Sibiu, întreaga Europă, Europa asta democratică, civilizată, pe care o vedem astăzi, a spus, într-o singură voce, acest lucru absolut esențial pentru viitorul nostru ca europeni și ca români, ca țară,  că nu se poate fără UE. Poate că nu este perfectă, și nu e perfectă, poate că sunt lucruri care trebuiesc schimbate, și vor fi schimbate,vor fi îmbunătățite, dar nu există alternativă la proiectul european. În continuare depindem toți, ca prosperitate, ca securitate de acest extrem de important proiect european”, argumentează la RFI, Iulian Fota, analist de politică externă și fost consilier prezidențial. 

URMĂREȘTE AICI INTERVIUL INTEGRAL:

 

 

Toate edițiile emisiunii Dialog Europeanhttps://www.rfi.ro/tag/dialog-european