Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 13 mai 2019

Comisia Europeana

Comisia Europeană anunță că PNRR nu a fost respins.
Comisia Europeană anunță că PNRR nu a fost respins.
Sursa imaginii: 
Facebook/European Commission

Comisia Europeană amenință România cu un mecanism mai dur decât MCV dacă adoptă modificările la Codurile penale.  In ultimele luni, Bruxelles a atras in mod repetat atentia asupra respectarii statului de drept, in caz contrar urmandsa fie activata asa numita optiune nucleara.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Rata anuală a inflaţiei a continuat să crească în aprilie şi a ajuns la 4,11%. Cartofii s-au scumpit cel mai mult, cu aproape 33 de procente doar în ultimele patru luni, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

ANL poate amenda investitorii imobiliari. Dezvoltatorii ar putea fi obligați să-și înregistreze proiectele pentru a mai putea vinde locuințe, prevede un proiect. Cumparatorul este deja protejat de legile in vigoare iar masurile impuse peste noapte sunt un amestec intr-o piata libera si pot avea consecinte grave reactioneaza sectorul….

Iar acţiunile constructorului auto francez Renault  au scăzut astazi după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora sistemele anti-poluare ale unor modele diesel nu au funcţionat în anumite condiţii de temperatura si viteza.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 13 mai 2019