Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 14 mai 2019

Instanța amână pronunțarea în procesul lui Liviu Dragnea privind angajarile fictive. DNA cere pedepse mai mari.

Proiectul lui Liviu Dragnea privind dublul standard prevede sancționarea celor care vând produse sau servicii  de calitate mai slabă, cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizația de funcționare a comerciantului pe 6 luni. Discutăm pe larg….

sumarul emisiunii 40 de minute 

O noua etapa in războiul comercial dintre Statele Unite si China. Beijingul replică prin introducerea de noi drepturi vamale, pentru importuri de 60 miliarde dolari, ca represalii la măsurile anunțate de Donald Trump.

Grupul Bayer primeşte o nouă lovitură la doar câteva zile după scandalul izbucnit în Franţa unde presa a dezvăluit că Monsanto a fişat ilegal 200 de personalităţi franceze, în funcţie de poziţia lor vizavi de ierbicidul glifosat. Un tribunal din California a condamnat Monsanto să achite 2 miliarde de dolari. Justiţia a stabilit că pesticidul societăţii americane, proprietate a gigantului german Bayer, este « un factor substanţial » în apariţia cancerului la un cuplu de americani.

Si, astazi incepe Festivalul de Film de la Cannes. Regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiție  cu pelicula  "La Gomera".

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 mai 2019