Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum creștem atractivitatea orașelor din România

adriana-record-constantin-rudnitchi-si-stefan-toma.jpg

Adriana Record, Constantin Rudniţchi si Ștefan Toma
Adriana Record, Constantin Rudniţchi si Ștefan Toma

Există o serie de orașe-magnet în România, care atrag investiții, forță de muncă și soluții tehnologice pentru confortul locuitorilor. Dar conceptul de oraș durabil trebuie să se extindă în România. Conferinţa Orașul durabil - catalizator economic, organizată de CCIFER, trece în revistă o serie de proiecte de succes și propune dezbaterii soluții privind creșterea atractivității urbane.

Orașul durabil 2019” reunește pe 15 mai o conferință, o serie de întâlniri B2B între companii franceze și parteneri români, precum și decernarea premiilor celei de-a doua ediții a concursului „Orașul durabil”, destinat bunelor practici din colectivitățile locale.

Acest eveniment, înscris în Sezonul România-Franța, este organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) împreună cu partenerii săi, Ambasada Franței în România, Institutul Francez și Business France. A doua ediţie a Concursului ”Orașul durabil ”, organizat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România, premiază în acest an patru proiecte în categoriile „Mobilitate urbană”, „Gestiunea deșeurilor”, „Reconversie urbană” și „Rețele de apă și canalizare”. Câștigătorii premiului special vor face în luna iulie o vizită de studiu la Dijon.

Un proiect concret este derulat de firmă de tehnologie românească, o companie care închiriază trotinete electrice.

Invitaţi:  Adriana Record, director executiv CCIFER și Ștefan Toma, cofondator Woolf-e.

 

 

Toate edițiile emisiunii Esențialhttps://www.rfi.ro/tag/esential