Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 mai 2019

Astăzi a intrat  în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, iar şoferii care utilizează aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Ordonanța a fost urmarea protestelor din partea taximetriştilor, care au acuzat platformele de ridesharing că ar funcţiona ilegal. Cum reactionează reprezentanții serviciilor alternative, discutăm în această seară...

sumarul emisiunii 40 de minute 

Scapa sau nu Liviu Dragnea la CEDO de condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare din Dosarul Referendumului? Dezbaterea s-a conturat in spatiul public după ce premierul Viorica Dăncilă a demis agentul guvernamental care pledase împotriva liderului PSD și a numit un nou functionar  care a răsturnat practic argumentatia fostului agent.

Banca Centrala Europeana a transmis la Bucuresti avizul referitor la asa numita taxa pe lacomie. Nu este un aviz negativ insa vine la pachet cu o serie de avertismente. Discutam pe larg….

Preşedintele francez  Emmanuel Macron şi-a asumat  o 'confruntare constructiva ' cu cancelarul german Angela Merkel, după ce aceasta  a vorbit intr-un interviu despre diferenţele de abordare cu liderul de la Paris. Între cei doi lideri există divergenţe de mai multe luni, de la blocarea vânzărilor de arme către Arabia Saudită decisă de Berlin după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, până la viitorul Uniunii Europene, inclusiv Brexit-ul.

Si….Dezintegrarea Uniunii Europene în următorii 20 de ani este o posibilitate realistă în opinia a mai mult de jumătate din electoratul din 11 state membre, printre care şi România, relevă un sondaj de opinie realizat de YouGov şi publicat miercuri de cotidianul britanic The Guardian.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 mai 2019