Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 17 mai 2019

inflatie.jpg

Banca Nationala a majorat prognoza de inflaţie pentru acest an la 4,2%
Banca Nationala a majorat prognoza de inflaţie pentru acest an la 4,2%
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Avertisment dur de la BNR. Banca Nationala a majorat prognoza de inflaţie pentru acest an de la 3 la 4,2%. Guvernatorul Mugur Isărescu a atras atenția că inflația vine să corecteze dezechilibrele din economie și că aceasta situatie ii afecteaza în primul rând pe cei cu venituri mici.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Protestatarii anti-PSD care au fost dusi cu duba la Politie dupa ce au fost ridicati din fața Casei de Cultură din Topoloveni vor fi sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor. Oamenii se adunasera in localitatea argesana pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Poliţiştii din Bacău au declanşat  o anchetă pentru identificarea persoanelor care au acoperit cu saci negri de plastic toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar şi monumentul din Cimitirul Internaţional Valea Uzului, în cazul căruia UDMR a cerut intervenţia premierului Dăncilă.

Si un scandal de pedofilie zguduie si Biserica Catolica poloneza. Luna viitoare Vaticanul trimite în misiune o echipa de investigatie.  și ne putem aștepta la un raport deosebit de dur la capătul investigației.

 
emisiunea 40 de minute din data de 17 mai 2019