Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 21 mai 2019

Liviu Dragnea va anunța duminică seară, imediat după alegerile europene și înaintea verdictului din procesul angajarilor fictive, dacă va candida la prezidențiale. Instanța supremă este așteptată să dea pe 27 mai verdictul. Ce ar însemna trimiterea în spatele gratiilor a liderului PSD, discutăm în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Moțiune de cenzură împotriva cancelarului Sebastian Kurz în Parlamentul austriac, după alegerile europarlamentare. Acesta se regaseste slăbit de plecarea foștilor săi parteneri de extremă-dreapta FPO, în urma înregistrării în care liderul extremei drepte austriece Heinz-Christian Strache se declara dispus la compromisuri cu Rusia. Despre efectele pe plan intern si international ale cutremurului politic de la Viena, pe larg in 40 de minute.

Europa este un culoare de trecere pentru unii şi fortăreaţă pentru alţii: campania alegerilor europene a readus sub lumina proiectoarelor dezbaterea asupra migraţiei, chiar dacă numărul refugiatilor a tot scăzut din 2015 încoace. La aproape patru ani după apogeul crizei migratoare, statele Uniunii Europene nu au ştiut să profite pentru a reforma sistemul de azil comun.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 mai 2019