Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 mai 2019

Presedinte Klaus Iohannis remaniere.jpg

(Sursa foto: presidency.ro)
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: presidency.ro)

PSD-ului îi este frică de referendumul pe justiție și încearcă să boicoteze votul! Este declarația președintelui Klaus Iohannis, care apreciază că ceea ce fac social-democrații este jalnic.  

sumarul emisiunii 40 de minute 

Între timp, premierul Viorica Dăncilă și-a nuanțat declarațiile potrivit cărora va vota la referendumul de duminica.  Sefa guvernului a precizat că modul în care va vota  va fi "conform cu linia PSD". Si Liviu Dragnea spune ca va vota la consultarea populara de duminica  si aminteste  ca PSD a sustinut mereu intrebarile la referendum.

Alegerile pentru Parlamentul European care au loc maine în Marea Britanie au o singură temă: atitudinea față de procesul de ieșire din Uniunea Europeană. Scrutinul constituie un test important, în condițiile în care Brexit pare împotmolit. Intre timp, premierul Theresa May anunta ca ia in calcul si organizarea unui al doilea referendum pe Brexit.

Franţa va lua o decizie referitoare la reţeaua de telecomunicaţii 5G bazată pe securitate şi performanţă, iar Parisul nu va exclude pe nimeni. Declaratia ministrului francez de Finante intareste pozitia de saptamana trecuta a preşedintelui Emmanuel Macron care spunea  că Franţa nu are obiectivul de a bloca Huawei şi nici de a lansa orice fel de război al tehnologiei, cu referire la măsura guvernului american de a include grupul chinez pe o listă neagră.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 mai 2019