Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 mai 2019

UDMR suspenda colaborare PSD ALDE.jpg

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, suspendă colaborarea formațiunii sale cu PSD-ALDE (Foto: site UDMR/Banga Előd)
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, suspendă colaborarea formațiunii sale cu PSD-ALDE (Foto: site UDMR/Banga Előd)

E oficial! UDMR denunță protocolul de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE. Daca rămâne coaliția la putere fără majoritatea parlamentară discutăm imediat cu politologul Andrei Țăranu. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Senatorul ALDE Daniel Zamfir revine cu un nou proiect legislativ prin care dorește să impună plafonarea dobânzilor la credite si conversia creditelor în valută la cursul inițial în cazul imposibilității consumatorului de a accepta majorarea dobânzii sau o crestere masiva a cursului. Daca va deveni legea, ea se va aplica și în cazul creditelor în derulare. Am cerut parerea specialistilor, v-o prezentam in aceasta seara.

A crescut raportarea infectiilor nosocomiale de catre spitale! Asta indica datele oficiale. 70 de unitati medicale din tara au raportat peste 1.000 de infecții nosocomiale în primele 4 luni ale acestui an. Cat de relevante sunt aceste cifre in conditiile in care peste 300 de spitale nu au raportat nicio infecție discutam in aceasta seara.

Britanicii si olandezi au deschis astazi scrutinul pentru Parlamentul European. Europenii sunt chemaţi la urne de astazi şi până duminică.  427 de milioane de alegători înscrişi în 28 de state membre vor alege 751 de deputaţi ai viitorului legislativ comunitar.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 mai 2019