Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 24 mai 2019

theresa_may_demisie_premier_marea_britanie.jpg

Theresa May demisionează (Foto: Reuters/Hannibal Hanschke)
Theresa May demisionează (Foto: Reuters/Hannibal Hanschke)

Theresa May și-a anunțat demisia. Decizia era așteptată de mai multă vreme, în contextul în care premierul britanic nu a reușit să obțină aprobarea Parlamentului de la Londra asupra acordului Brexit pe care l-a negociat cu liderii de la Bruxelles.   

sumarul emisiunii 40 de minute 

Demisia Theresey May nu schimbă cu nimic poziția Comisiei Europene în privința Brexit-ului, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Bruxelles se așteaptă în continuare ca Brexitul să aibă loc până la data de 31 octombrie. 

După o primă zi încheiată cu o surpriză în Olanda, unde alegerile europarlamentare au fost castigate de laburisti, scrutinul continuă azi cu votul din Irlanda și Cehia. In Cehia procesul electoral se desfasoara timp de doua zile, deci va continua si maine.

Iar in tara, conducerea Academiei de Politie a demisionat la scurt timp dupa ce ministrul Carmen Dan solicitase acest lucru. Rectorul si prorectorul institutiei sunt cercetati penal de DNA, sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de instigare la santaj, in dosarul privind amenintarea cu moartea a jurnalistei Emilia Sercan.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 mai 2019