Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Oamenii își fac calcule, unii încearcă să profite de situație” (Ion Bogdan Lefter despre situația din PSD)

dancila_vs_dragnea_wikimedia.jpg

Image source: 
wikimedia commons

N-au fost decât mici rotații de cadre, nu am văzut nume noi, deși au apărut unele semne cum că mai există totuși stropi de luciditate în conducerea PSD și că se gândesc la întoarcerea în istoria de demult a partidului, comentează analistul politic Ion Bogdan Lefter schimbările anunțate în PSD. 

”Deocamdată ce-am văzut doar a fost revenirea, ca propunere, pe portofoliul pentru românii de pretutindeni a doamnei Intotero; revenirea lui Corlățean, evacuat de la Ministerul de Externe în urma proastei organizări a votului în străinătate, la consulate și ambasade în 2014, fenomen care acum s-a repetat, și responsabilul care a plătit acum patru ani și jumătate, e readus acum în guvern”, spune analistul Ion Bogdan Lefter.

Comentariile vin după ce marți seară, în urma unei ședințe de aproape șase ore a Comitetului Executiv al PSD, Viorica Dăncilă a anunțat înlăturarea oamenilor lui Liviu Dragnea - Anca Alexandrescu va fi înlocuită din funcția de consilier și de la partid, ”în curând” va fi luată o decizie legată de Darius Vâlcov, iar Codrin Ștefănescu este schimbat din funcția de secretar general al PSD cu Rodica Nasar.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a revenit în funcțiile de președinte interimar al PDS București și vicepreședinte al partidului. În ceea ce privește funcțiile de miniștri, Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar Titus Corlăţean este propunerea de vicepremier în locul lui Birchall.

De asemenea, Ion Bogdan Lefter spune că PSD va încerca din răspuetri să păstreze guvernarea, alături de ALDE, folosind în interes propriu acțiunea judiciară a DNA împotriva liderului Călin Popescu Tăriceanu.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Ion Bogdan Lefter