Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 3 iunie 2019

carpati.jpg

Moartea politistului din Recas, impuscat de un recidivist, readuce in discutie dotarea politistilor romani
Moartea politistului din Recas, impuscat de un recidivist, readuce in discutie dotarea politistilor romani

Moartea polițistului din Recaș, împușcat de un recidivist, readuce în discuție dotarea polițiștilor români dar și condițiile în care aceștia au voie să folosească armamentul din dotare. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor solicită demisia ministrului de Interne, pentru slaba finanțare a Poliției Române. Între timp, o mobilizare fără precedent are loc în județul Timiș în căutarea infractorului.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul Viorica Dăncilă spune că va abandona reformele judiciare controversate, semnalând o schimbare de direcţie pentru Partidul Social Democrat după ce liderul acestuia a fost închis săptămâna trecută, scrie politico.eu. Publicaţia aminteşte că, sub conducerea lui Liviu Dragnea, au fost impuse  schimbări în domeniul justiţiei, întâmpinate cu proteste de strada si avertismente din partea Bruxellesului si a altor capitale occidentale.

 Donald Trump a ajuns în Regatul Unit, împreună cu soția sa Melania, pentru o vizită de trei zile. Si este intampinat cu proteste liderul de la Casa Alba.  Înainte de a ajunge, Donald Trump și-a exprimat susținerea pentru politicianul pro-Brexit Boris Johnson.

Se implinesc 30 de ani de la masacrul din Piata Tienanmen. Ministrul Apărării din China declara că represiunea sângeroasă asupra protestatarilor  a fost decizia "corectă", citând ca argument "stabilitatea" țării de atunci.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 iunie 2019