Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 4 iunie 2019

klaus_iohannis_noi_critici_guvern_dancila.jpg

Klaus Iohannis (Sursa foto: site Președinție)
Klaus Iohannis (Sursa foto: site Președinție)
Image source: 
Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a început consultările cu partidele parlamentare pentru punerea în aplicare a referendumului pe justiţie. Liberalii anunță că susțin toate demersurile șefului statului, iar USR anunță că moțiunea de cenzură va fi depusă cel mai probabil săptămana viitoare. În opinia șefului statului, nu este de dorit acum o amplă revizuire a Constituţiei iar referendumul de revizuire ar trebui suprapus pe un scrutin din cele care urmează - alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Conducerea ANAF este din nou schimbata. Si ca de fiecare data sunt facute noi promisiuni- de eliminare a incompetenței, corupției si politizarii în sistemul fiscal, spune ministrul Eugen Teodorovici. Care mai anunta ca protocolul dintre ANAF si Comisia Nationala de Strategie si Prognoza va fi revocat. Intelegerea stabilea ca CNSP indentifica firmele "care prezintă risc fiscal ridicat", iar fiscul mergea în control. 

Masacrul de acum 30 de ani din Piaţa Tiananmen din Beijing este comemorat în întreaga lume, însă în China orice menţiune a evenimentului va fi cenzurată. In 4 iunie 1989, sute de persoane au fost ucise după ce armata chineză a intervenit în forţă pentru a înăbuşi protestele pro-democraţie.

Marea Britanie și Statele Unite ar putea încheia un acord comercial major după ce Regatul Unit se "descătușează", adica paraseste blocul comunitar. Este declaratia presedintelui american, aflat in vizita de stat in Marea Britanie. Mesajul a trecut şi dincolo de Canalul Mânecii şi nu este apreciat de toată lumea pe continent.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 4 iunie 2019