Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 iunie 2019

Presedintele si opozitia au semnat acordul Politic Naţional propus de Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al Romaniei  (Sursa foto: presidency.ro)

Dupa consultarile din ultimele două zile cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis invită formațiunile să semneze un „acord național pentru consolidarea parcursului european al României”, un pact politic pentru România europeană.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeană critica dur derapajele economice ale guvernarii PSD. Executivul de la Bruxelles critică măsurile economice, planificarea bugetară dar şi lipsa de viziune a guvernului în îmbunătăţirea calităţii infrastructurii.

Preşedintele chinez Xi Jinping a inceput astazi o vizita în Rusia pentru a consolida legăturile economice între cele două ţări. Este a 28-a întâlnire dintre liderul de la Beijing si Vladimir Putin în ultimii șase ani. China este partenerul nostru strategic, spunea liderul de la Kremlin anul trecut, cand volumul schimburilor comerciale cu a doua economie a lumii depășea pragul de 100 de miliarde de dolari.  

Iar constructorul francez de automobile Renault plănuieşte o actiune in justitie contra fostului său patron, controversatul Carlos Ghosn, consemnat la domiciliu în Japonia după ce a stat cateva luni dupa gratii intr-o închisoare  din Tokyo.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 5 iunie 2019